LCT airsoft Z series – taktički dodaci za AK

Hristo Airsoft Trgovina odnedavno u ponudi ima LCT airsoft Z series. Radi se o replikama ruskih Zenitco taktičkih dodataka za AK serije, koje je na tržište izbacio LCT. Kvalitetno izrađene od CNC obrađenog čelika i aluminija za veću izdržljivost. O kakvom je sustavu riječ i kako se implementira na vašu AK pušku? Pa krenimo redom. Unatoč velikom broju AK puritanaca koji se protive svakom vidu “nagrđivanja” izgleda jedne klasike kao što je AK, nepobitna je činjenica da moderne taktike, pogotovo jedinica za specijalne namjene, traže platformu koja če biti modularna i podesiva prema korisniku i prema vrsti specijalne namjene. Pošto klasični AK to sigurno nije bio, usprkos svim svojim kvalitetama, ruski Zenitco je osmislio i izradio sustav od niz zamjenskih komponenti koji AK seriji dodaju viši stupanj iskoristivosti i namjene. Potvrda toj kvaliteti je višestruka uporaba od strane ruskih specijalnih snaga, a sve češće i kod regularnih postrojbi.

LCT airsoft

Glavni dio, odnosno ključ cijelog LCT airsoft Z series sustava je donji rukohvat s rail šinama koji, nakon montiranja na pušku, služi kao uporište za ostala dva ključna dijela sustava koji se montiraju odnosno pričvršćuju na njega.

Ostala dva dijela su gornji rukohvat s railom koji se montira preko plinskog cilindra na donji rukohvat, i poklopac tijela sa šinama B-33, koji odgovara većini AK modela, a koji se također montira i učvršćuje na donji rukohvat. Tako montirani, čine čvrstu cjelinu na koju se mogu postavljati razni dodaci, a pogotovo nišanske sprave (bez brige da će izgubiti upucanost).

Pored ta tri ključna dijela sustava i njihovih varijacija za razne AK modele, postoji i čitav asortiman ostalih dodataka, kao što su skrivači plamena, drške, rukohvati, podesivi kundaci, prihvati remena, prigušivači, itd.

LCT airsoft AK donji rukohvat

ZB-10M donji rukohvat za AK
LCT airsoft AK donji rukohvat

ZB-11 donji rukohvat za AKS-74U
LCT airsoft AK donji rukohvat

ZB-30 donji rukohvat za AK -dulja verzija
LCT airsoft AK gornji rukohvat

ZB-31 gornji rukohvat za AK -dulja verzija (ide na sve AK modele koji primaju ZB-30)
LCT airsoft AK gornji rukohvat

ZB-19 gornji rukohvat za AK (ide na ZB-10M, ZB-11)
LCT airsoft AK stražnji poklopac

ZB-33 poklopac tijela za AK (ide na ZB-10M, ZB-11, ZB- 30)
LCT airsoft AK ručica za repetiranje

ZRP-1 ručica za repetiranje
LCT airsoft AK ručica za repetiranje

ZRP-2 ručica za repetiranje
LCT airsoft AK prigušivač

ZDTK-2 prigušivač
LCT airsoft AK vertikalna drška

ZRK-1 prednji rukohvat
LCT airsoft AK vertikalna drška

ZRK-2 prednji grip-duži
LCT airsoft AK prihvat remena
ZA-1 prihvat za remen
LCT airsoft AK razbijač plamena
ZDTK-2l razbijač plamena
LCT airsoft AK kundak
ZPT-1 kundak
LCT airsoft AK kundak
ZPT-3 kundak
LCT airsoft AK grip

ZRK-3 pištoljska drška
error: