Nova G&G popuna Leave a comment

Nova G&G popuna je upravo stigla. Izdvajamo 62 modela airsoft replika, od kojih izdvajamo novi model RK104 ETU . ETU i MOSFET znatno poboljšavaju rad svake airsoft replike, o čemu je već pisano u ranijem blogu. Tu su i dugo očekivani Predator, RK-74, EBR, GEC36 i SR-25 modeli, a nakon dugo vremena opet imamo i TR16R5.

 

Popunjena je i zaliha spremnika i dijelova, pri čemu posebno izdvajamo M-lok dijelove.

M-lok je novi standard koji dopunjuje Picatinny i pomalo istiskuje Keymod standard. Picatinny je i dalje najbolji i nezamjenjiv za montiranje optičkih ciljnika, dok su Keymod i M-lok bolji za sve ostale dodatke. Naime, gornja Picatinny šina omogućuje vrlo točno montažu uz “držanje nule” pri opetovanom skidanju i montiranju ciljnika. Bočne i donja Picatinny šina su vrlo neudobne za hvat, a oružju daju i nepotrebnu težinu. Umjesto njih, moderniji pristup je olakšani rukohvat s rupama za neposrednu montažu dodataka ili montažu Picatinny šine. Dodaci kao prihvat remena, svjetiljke, rukohvati, laseri i sl. se lako montiraju, uz znatnu uštedu na masi i već spomenutu višu udobnost. Keymod se pojavio prvi, no s vremenom se ispostavilo kako je složen i skup za proizvodnju te nedovoljno izdržljiv pri grubom rukovanju. Poznati proizvođač Magpul izbacio je svoj M-lok standard, koji je jednostavniji i jeftiniji za proizvodnju te puno čvršći. Upravo M-lok u posljednje vrijeme dominira tržištem, a u airsoftu ga se već neko vrijeme sreće na replikama (G&G ARP, MBR556i Raider modeli, Krytac SPR-M modeli te ASG Scorpion BET i Carbine). Sasvim je sigurno da ćemo M-lok sretati sve češće. Trenutno osim M-lok replika u ponudi imamo već i G&G M-lokdodatke, ponajprije u vidu šina, prednjih rukohvata i tzv. rail covera: https://hristo.hr/?s=m-lok&product_cat=0&post_type=product.

 

 

Nova G&G popuna sadrži i KAC (Knight’s Armament) licencirane modeli ciljnika. U skoroj budućnosti od G&G očekujemo i KAC licencirane airsoft replike. O tome u nekom od sljedećih blogova.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: