Novosti

Cybergun FN P90

U ponudi Hristo Trgovine izdvajamo i Cybergun FN P90 . Radi se o potpuno licenciranoj replici poznatog i jedinstvenog kompaktnog automata FN Herstal P90.
Dizajniran 1990 godine (od tuda i oznaka P90) od strane belgijskog proizvođača oružja FN Herstal kao odgovor na zahtjev NATO-a za lagano pancirno streljivo koje bi zamijenilo 9 x 19 mm Parabellum kao standarda za pištoljsko i sub-automatsko streljivo i zahtjev za kompaktno obrambeno oružje za to novo streljivo.

FN P90
FN Herstal P90

Rezultat je bio jedinstveni i nekonvencionalni bullpup SMG, kalibra 5.7 x 28 mm sa spremnikom kapaciteta 50 metaka, koji se umetao s vrha, duž vodoravne osi oružja, baziran na sistemu spremnika kod H&K G11.
Sam spremnik je bio izrađen od prozirne ABS plastike, tako da se uvijek imalo uvid u količinu streljiva u spremniku.


Ergonomičnog dizajna i jednako upotrebljiva za dešnjake i ljevake.
Iako mu je prvotna namjena bila kao kompaktno ali moćno obrambeno oružje za posade bojnih vozila i pozadinsko osoblje, po uzoru na Sovjetski AK74u, brzo je pronašla put do specijalnih i anti-terorističkih postrojbi zbog svoje visoke vatrene moći u malom “paketu”.

FN P90
FN Herstal P90

Cybergun FN Herstal P90 je vjerna airsoft replika prave P90, s originalnim licenciranim oznakama belgijskog proizvođača. Isto kao prava, Cybergun FN P90 se ističe ergonomijom, lakim rukovanjem i vjerodostojnim materijalima u izradi. Ojačano i izdržljivo polimerno tijelo s metalnom cijevi, okvirom i nadgrađem, čini ovu repliku izdržljivom ali i laganom.
Iako je P90 jako malen automat, za razliku od drugih kratkih automata (SMG), njegov bullpup dizajn omogućava znatno dužu cijev za veću preciznost i domet.


Kompaktan, lagan, brz i precizan su karakteristike koje P90 čine idealnim za skučene prostore u CQB-u i čišćenje prostorija, no zbog duže cijevi, bit će jednako efikasan i na otverenim prostorima te na večim udaljenostima.

FN P90
CYBERGUN FN Herstal P90