Novosti

CYBERGUN COLT M4 MODELI

CYBERGUN COLT M4 MODELI – Best Buy replike

CYBERGUN COLT M4 MODELI – Best Buy replike ?

CYBERGUN COLT M4

Zadnjih par godina svjedoci smo brojnih inovacija u svijetu airsofta. Neke su potpuno novi koncepti kao npr. TAG Ind. Airsoft ručne granate, a neki su upgrade već postojećih ideja. Isto tako i sama ponuda replika, njihova kvaliteta i performanse “iz kutije” su dosegle nove razine. Nekoć, ne tako davno, bilo je nezamislivo da replike dolaze već upgradeane osim ako niste iskeširali znatne novce npr. za neki Krytac model, a da ne govorimo o mosfetu koji danas dolazi serijski kod većine novijih modela, pogotovo u Cybergun Colt M4 seriji.

Tu se pojavljuje Specna Arms kao novi igrač na sceni. Da bi privukli kupce morali su ponuditi znatno više za istu ili čak nižu cijenu od starijih i već dobro utvrđenih proizvođača. Tako je njihova Edge serija bila napucana sa svim i svačim, roto tipom komore, brzom izmjenom opruge, mosfetom, itd.
Stariji proizvođači poput Cyme, koja je uvijek bila na glasu kao best buy proizvođač i ispunjavala tu nišu omjerom cijene i kvalitete, morala je također poduzeti nešto, pa je izbacila svoju Platinum seriju, koja je isto tako “napucana” ali doduše i po malo većoj cijeni.

I što odabrati sad kad nam se nudi toliko toga? Cymu? Specnu?

CYBERGUN COLT M4 HAWKEYE

CYBERGUN COLT M4

Kojeg god proizvođača odabrali, vjerujemo da nećete pogriješiti, ali pošto se ipak spominje Best Buy, mislimo da to mjesto ipak pripada Cybergunu s njihovom Colt M4 linijom i modelima zvučnih imena kao: Silent Ops, Hawkeye, Hornet, Red Fox, Blue Fox.

A po čemu su to Best Buy i što ih to izdvaja od ostatka ekipe?

Pa ipak se radi od Cyberganu koji nam već u startu donosi Colt licencirane oznake. Nekome možda to ne znači mnogo i ne zanimaju ga markice i oznake ali bolje ih imati nego ne, pogotovo kad vas to ništa ne košta.

Dalje, u unutrašnjosti se krije:
V2 gearbox s 8mm kugličnim ležajevima
Rotacijska hopup komora
Klip s 14 čeličnih zubaca
Aluminijska mlaznica s brtvom
Aluminijska glava cilindra s dvije brtve
Aluminijska glava klipa s dvije brtve i ležajevima
Vodilica opruge s ležajem
Čelični zupčanici
6.03 mm precizna cijev
Brza izmjena opruge, bez potrebe za vađenjem gearboxa
Delayer zupčanika za pouzdaniji rad

CYBERGUN COLT M4 HORNET BLUE FOX

CYBERGUN COLT M4

Impresivno za entry level repliku, zar ne? Doduše, Specna i Cyma također dolaze sa sličnim setupom, ali Cybergun nudi i još ponešto što ovo dvoje ne nudi, a to je:
6.03 mm precizna cijev,
MOSFET s magnetnom detekcijom ciklusa koji je pouzdaniji i učinkovitiji te spada u noviju generaciju mosfeta od onih koje nudi konkurencija.

Na kraju, izuzetno važno, a pogotovo novim igračima kojima će to biti prva replika je to da sve Cybegun Colt M4 replike se isporučuju sa 9.6 NiMH baterijom i punjačem dok kod Specne i Cyme to nije slučaj.

Kad se sve uzme obzir, mišljenja smo da Cybergun ipak nudi više za iste novce, bilo da vam treba prva replika koja će vas vjerno služiti bez dodatnih ulaganja, bilo da vam treba baza za nekakve brutalne hi-speed setupove. Iako, takvi se projekti uglavnom slažu kad se nešto u gearboxu potrga, no zbog kvalitetnih komponenti ćete se ipak načekati dok se to desi Cybergun Colt M4 modelima.