Česká zbrojovka airsoft i zračni pištolji Leave a comment

Legendarni ČZ (Česká zbrojovka – www.czub.cz) pištolji s nama su već preko četrdeset godina. U vrijeme kad su se pojavili, bili su apsolutni vrhunac tehničkih dostignuća među pištoljima, u mnogočemu čak i dvadesetak godina ispred zapadne konurencije. Jednako popularni u Europi, SAD i ostatku svijeta, svoje mjesto u vrhu drže i danas, ponajviše poboljšanjima osnovne verzije, ali i nekim sasvim novim modelima.

U Hristo Airsoft Trgovini imamo licencirane modele ČZ, i to: 75D seriju, koja predstavlja kompaktne verzije osnovnog 75 modela. Kao replike, dolaze u varijantama metalnog i polimernog tijela, a pogon im može biti opruga, zeleni plin te CO2.

CZ 75D COMPACT  https://hristo.hr/trgovina/asg-cz75d-co2-compact-nbb-airsoft-pistolj/CZ 75D COMPACT

Slijede licencirani P-01 i SP-01 modeli. Radi se o pištoljima metalnog tijela i navlake zatvarača, namijenjene prije svega vojsci i policiji. Imamo ih u verzijama airsoft replike ali i zračnog pištolja, metalnog i polimernog tijela, pogonjene oprugom, zelenim plinom i CO2. Tu je i natjecateljska verzija Shadow, te kruna cijele CZ ponude, model ACCU.

SP-01 SHADON URBAN GREY: https://hristo.hr/trgovina/asg-cz-sp-01-shadow-urban-grey-gbb-airsoft-pistolj/

SP-01 SHADOW URBAN GREY

CZ SP-01 SHADOW ACCU: https://hristo.hr/trgovina/asg-cz-sp-01-shadow-accu-gbb-co2-zeleni-plin-airsoft-pistolj/

CZ SP-01 SHADOW ACCU

P-09 modeli, za razliku od prethodnih, imaju polimerno tijelo, što je već neko vrijeme trend među modernim pištoljima. Polimerno tijelo nudi osjetno manju masu ali i nižu cijenu. Stoga i replike i zračne verzije istih dolaze isključivo s polimernim tijelom te metalnom navlakom zatvarača, baš kao i na pravom oružju.

CZ P-09 FDE: https://hristo.hr/trgovina/asg-cz-p-09-fde-gbb-airsoft-pistolj/

CZ P-09

Općenito se za sve CZ modele može reći da imaju natprosječnu ergonomiju. Udobnost i sigurnost hvata u pravilu je bolja od drugih pištolja u istoj klasi. Način rada okidača im je klasični single action / double action, osim tzv. striker fired P-10 (kojeg još uvijek čekamo u airsoft i zračnoj verziji). Ciljnici su također u pravilu bolji nego kod konkurencije.

Posebno treba istaknuti CZ airsoft NBB modele, kod kojih je okidač nevjerojatno glatkog i lakog hoda, što je vrlo teško izvesti s NBB mehanizmom (kod kojeg povlačenje okidača mora osloboditi mjesto kuglice, ubaciti je u cijev te izvršiti okidanje). Takav okidač nismo vidjeli kod ni jednog drugog NBB modela, a i neki GBB double action okidači bi se mogli posramiti.

U airsoft verziji Česká zbrojovka pištolji rade na zeleni plin i CO2, pri čemu neki modeli primaju oba tipa spremnika. Kod NBB modela koristi se CO2, a ampula se smješta u dršku pištolja.

Zračni CZ modeli dolaze u verzijama na čelične kuglice i na diabole, oboje kalibra 4.5/0.177.

Za gotovo sve CZ modele u ponudi imamo i odgovarajuće futrole, također proizvođača ASG.

Ukoliko tražite kvalitetan, atraktivan, ergonomičan, licenciran i pouzdan airsoft ili zračni pištolj, a ne patite na zapadna imena, Česká zbrojovka modele vam iskreno preporučujemo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: