SIG Sauer MCX airsoft replika Leave a comment

Taman kad smo pomislili da je na području jurišnih pušaka dominacija HK416 osigurana, pojavilo se nešto novo. SIG Sauer je nekoliko godina u tišini poboljšavao svoje modele, uvažavajući sugestije korisnika. Išao je na modularnost koncepta (mogućnost da se jednostavnim preinakama puška pretvori u kratku, srednju ili dugu jurišnu pušku, pa čak i DMR). Sve je to već viđeno, no novost je i .300BLK metak, na kojeg se SIG Sauer ovaj put jako oslonio. Upravo tom metku SIG Sauer MCX može zahvaliti strelovitu popularnost i istiskivanje HK416 modela iz nekih segmenata upotrebe. Više o SIG Sauer MCX ovdje: https://en.wikipedia.org/wiki/SIG_MCX

U airsoftu SIG Sauer MCX postoji već oko godinu dana. Licenciran, proizveden od VFC, slijedi prokušani recept spoja kvalitete vanjštine i autentičnosti.

Isporučuje se u kompaktnoj kutiji, kao da je unutra neki MP5. Već pri otvaranju postaje jasno i zašto, SIG Sauer MCX u ovoj konfiguraciji i nije veći od MP5.

Pored replike i spremnika, u kutiji su i tri opruge: M100, M110 i M120, dok je u replici M90. Dovoljno za sve situacije i pravila, izmjenjivo u par minuta.

 

Replika je vrlo lagana i ergonomična. Obostrani selektor je najkvalitetniji tog tipa kojeg sam vidio na bilo kojoj replici. Kvačica spremnika također je obostrana. Mehanički ciljnici su flip-up tipa.

Prostor za bateriju je u prednjem rukohvatu i tek male baterije će odgovarati. Preporučljivo 7.4V LiPO s dvije odvojene ćelije, ili korištenje PEQ kutije.

Izvlačivi kundak ima tri položaja. Spaja se na tijelo preko Picatinny šine i možemo očekivati nove tipova kundaka u budućnosti.

Cijev je lako odvojiva i može se očekivati da će u budućnosti biti kompleta duljih cijevi i prednjih rukohvata.

Od unutrašnjosti treba izdvojiti MOSFET i kvalitetnu rotacijsku hopup komoru.

Ukratko, tamo gdje je HK416 stao, SIG Sauer MCX nastavlja. Viđat ćemo je sve više u arsenalu modernih postrojbi, a vjerojatno i airsoftera.

SIG Sauer MCX

SIG MCX je dostupan na linku: https://hristo.hr/trgovina/cybergun-vfc-sig-mcx-aeg-airsoft-puska/?v=fd4c638da5f8

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *