Cold Steel Leatherneck Semper Fi fiksni nož. (Cold Steel nož. Nož. Noževi i sječiva)
Cold Steel Leatherneck noževi dolaze u dva, vrlo poznata i provjerena oblika sječiva: SF ima clip point vrh sječiva i sabre grind profil, dok Tanto dolazi u dobro poznatom Cold Steel American Tanto obliku. Materijal sječiva je D2, a sječivo je puni tang (proteže se do kraja drške). Štitnik za prste je iz čelika. Drška je iz orebrenog Kray-Ex materijala. Na samom kraju drške nalazi se metalna kapica, za razliku od plastičnih završetaka kod drugih proizvođača. Korice su od provjerenog Secure-Ex materijala.
Masa: 332g
Debljina oštrice: 5mm
Duljina oštrice: 171mm
Čelik: njemački D2 Steel w/ Black Powdercoat
Drška: 127mm Griv-Ex™
Duljina: 298mm
Ostalo: Secure-Ex® korice
Noževi i sječiva | Nož | Cold Steel nož | Cold Steel Leatherneck Semper Fi fiksni nož | Proizvođač: Cold Steel
Cold Steel je utemeljio legendarni Lynn Thompson, u želji da ova tvrtka ponudi najbolje, najoštrije i najtrajnije noževe. Cold Steel je u tome uspio i danas uživa legendarni status. Mnogi legendarni Cold Steel noževi kao SRK, Tanto, Trail Master, Tai Pan i mnogi drugi i danas su među najpopularnijim noževima uopće. Cold Steel danas proizvodi stotine modela noževa, ali i sjekira, mačeva, kopalja, rekvizita za samoobranu i borilačke vještine. Cold Steel je inspirirao mnoge druge proizvođače i njegova uloga u svijetu noževa je ništa manje nego revolucionarna. Teško je zamisliti kako bi izgledalo tržište kvalitetnih noževa da se nije pojavio Cold Steel. Novi Cold Steel modeli prate napredak u industriji noževa, pa se uvijek nude u novim čelicima i s novim materijalima, kako bi išli u korak s novim dostignućima i standardima. Legendarni Cold Steel San Mai čelici danas su dopunjeni i opcijama u čelicima CPM 3V, S35VN, S45VN itd. Posebno mjesto zaslužuju Cold Steel preklopni noževi, za koje je Cold Steel razvio Tri-Ad kočnicu, koja se smatra najčvršćom kočnicom preklopnih noževa uopće. Stoga su Cold Steel preklopni noževi itekako relevantni, posebice ako vam je sigurnost i trajnost važan kriterij.
Recenzije
Još nema recenzija.