, ,

G&G MG42 (GMG-42) airsoft strojnica

Dostupnost

Nema na zalihi


Usporedi
MG42
strojnica
Metal i polimer

14,999.00 kn uklj. PDV

Dostupnost:
Izvan zalihe

Nema na zalihi

Želite dobiti obavijest kad ovaj proizvod bude raspoloživ za narudžbu? Unesite Vaš email i obavijestit ćemo Vas.

MG 42 Hristo custom airsoft strojnica

 

U ovu je repliku ugrađeno svo znanje i iskustvo stečeno kroz deset godina rada na airsoft replikama. Kao što je GMG-42 (baza ove custom replike) kruna G&G ponude, tako je i  MG 42 HRISTO CUSTOM kruna naše ponude. Nešto što se jednostavno moralo napraviti i čime se možemo ponositi. Iza ove replike stojimo i držimo kako se radi o, bez imalo pretjerivanja, jedinstvenom primjerku u svijetu.

 

Već ionako vrhunska ili, bolje rečeno, jedinstvena replika u airsoft svijetu, dodatno je poboljšana i unaprijeđena. Rezultat je impresivna replika legendarne strojnice, bez kompromisa u izradi, od autentičnih i praktički neuništivih materijala, ali isto tako i performansi koje će zasjeniti sve druge replike na terenu.

 

Baza je G&G GMG-42. Izrađana na isti način, od istih materijala i istim postupcima kao i original, već u startu se radi o vrhunskom primjerku kakvih je u tridesetak godina airsofta bilo samo nekoliko. Jasno, takva beskompromisna izrada rezultirala je i nesvakidašnjom cijenom, ali sigurni smo kako će ova replika bez problema preživjeti i najgrublje rukovanje i izmoriti čak i najjačeg i najnabrijanijeg igrača.

 

Što nudi original ?

 

Dakle, izvana se radi o prešanom čeliku, autentično fosfatiziranom u originalnoj sivoj nijansi. Napunjena replika ima cca 13kg, sve ispod toga bilo bi neozbiljno.

 

Iznutra, moguće je zamijeniti cijev u svega 10 sekundi, bez alata. Dakle, ako imate rezervnu i otkaže hopup i sl, mijenjate cijev i nastavljate igru kao s pravom MG42.

 

Gearbox je moguće zamijeniti za 20-ak sekundi, bez alata. Nešto otkaže na terenu u borbi, vadi se gearbox, ubacuje novi i nastavlja igra.

 

Dodatni gearbox i cijev očekujemo u ponudi ovog ljeta.

 

 

Što smo poboljšali ?

 

Vanjštinu smo dodatno poboljšali na sljedeći način:

 

– prednji i stražnji ciljnik zamijenjeni su originalnim ciljnicima sa Zastave M-53; rezultati su osjetno robusniji ali i precizniji ciljnici, naknadno pažljivo upucani i osigurani od pomicanja

 

– kundak je zamijenjen vrhunskom replikom kundaka, od autentičnog drveta, autentičnih oznaka i autentičnog finiša; kundak smo tretirali s desetak slojeva lanenog ulja, kako bi ga dodatno zaštitili i kako bi dobio autentičan finiš; isti je naknadno “ostaren”; kako bi dočarao izgled korištenog oružja

 

– obloge pištoljske drške zamijenjene su originalnim njemačkim bakelitnim oblogama, proizvedenim za vrijeme Drugog svjetskog rata !

 

– čitava replika izvana je “potrošena” čeličnom vunom te mehanički, kako bi dočarala izgled korištenog oružja; ne brinite, taj izgled je ciljan i oplemenjuje repliku koja, što se više koristi i troši, izgleda upečatljivije

 

– na finiš je nanesena suha pastela u prahu, crvenosmeđe boje, kako bi dočarala oružje koje je, uslijed ratnih uvjeta i nebrige, počelo oksidirati

 

Pazili smo i na miris replike. Tretiranje lanenim uljem daje poseban miris drvetu, dok je metal premazan Solvent S mašću, na ovim prostorima vrlo poznatog mirisa iz starih vojnih skladišta. Obzirom na nedostupnost željene količine Solventa S, korišten je i ASOL U, u uporabi u HV oko dva desetljeća. Dakle, ako izgleda kao pravo, mora i mirisati kao pravo.

 

Općenito, čitava vanjština je gruba i nek vas to ne iznenadi. Kod korištenja će vam replika zadati žuljeve i ogrebotine, kao i upalu mišića. Dok na ostalim replikama radi superljepilo i mala turpija, na ovoj replici bez čekića i stolne bušilice neće ići.

 

 

Iznutra su također izvedena značajna poboljšanja:

 

– ugrađen je Extreme Fire SW-S mosfet sklop koji štedi bateriju i kontakte okidača, te čini rad pouzdanim; sklop je opremljen samoresetirajućim osiguračem koji prekida strujni krug u slučaju protoka prejake struje

 

– ugrađena je SHS metalna mlaznica s dvostrukom brtvom, radi boljeg brtvljenja

 

– ugrađen je Lonex crveni klip, s dvije podloške glave klipa radi korekcije kuta zahvata (AoE), u cilju znatnog podizanja trajnosti klipa

 

– ugrađeni Siegetek V2/3 20.8:1 zupčanici – ovo su najkvalitetniji i najtrajniji zupčanici u airsoft svijetu

 

– ugrađen je ASG Ultimate 35.000 motor koji, s priloženom baterijom, oprugom i zupčanicima, daje povijesno autentičnu brzinu paljbe od 1200 hitaca u minuti

 

– ugrađena je PDI 6.08/469mm čelična cijev, dodatno lapirana s 3000 prolazaka Hunterseeker lapping kitom – rezultat je cijev koja se vrlo lako čisti čak i nakon desetak tisuća ispucanih kuglica; ugradnja ove cijevi uzela nam je puno vremena obzirom na sustav brze izmjene cijevi te smo na ovaj detalj iznimno ponosni

 

– ugrađen Hunterseeker Armory R-hop, optimiziran za kuglice gramaže 0.30 – 0.33g

 

 

Strojnica je opremljena s dva bubanj spremnika, svaki kapaciteta po 1700 kuglica. Ovo je najbolji spremnik za strojnice ikad viđen u airsoftu. Radi provjereno bez ijedne greške na petnaestak tisuća testnih kuglica, uslijed vrlo napredne, elektronički kontrolirane unutrašnjosti. Radi pouzdanosti, dodatno smo podesili mikroprekidače elektronike unutar spremnika, kako bi još pouzdanije radio.

 

Jedno punjenje baterije potrajat će 2000-3000 hitaca, dok baterija spremnika traje i više (barem dva-tri punjenja tj. 3500-5000 hitaca).

 

U kompletu dolaze dva bubanj spremnika, dvije baterije Turnigy 11.1V/1200mAh, opremljene Dean konektorima. Dolazi i uputstvo, G&G redenik od 50 komada 7.9x57mm te originalni redenik s 90 deaktiviranih 7.9 x 57mm metaka, dvije baterije za bubanj spremnike, punjač baterija (glavnih i onih za spremnike) i kožni remen (replika), ostaren kako bi odavao dojam korištenja.

 

Sve ovo bilo bi tek slovo na papiru da replika nije testirana u realnim uvjetima na terenu. Provedena je kroz dva susreta na kojima je, bez greške ili zastoja, ispucala oko 15.000 hitaca. Na unutrašnjosti nema nikakvih tragova niti oštećenja, a sve je temeljito očišćeno i podmazano.

 

Performanse:

 

– izlazna energija kuglice je 1.93 J (355 fps s 0.33g, što je ekvivalent 456fps svedeno na 0.20g kuglice) – taman na granici dopuštenog za ovu klasu replike

 

– domet cca 80m ravno i 90-95m uz podizanje za 1-1.5 siluete čovjeka

 

– ROF od 1200 hitaca u minuti

 

 

Napomena: ova custom replika je jedinstvena i takva će i ostati. Rezultat je entuzijazma i više nikad nećemo moći utrošiti toliko radnih sati i ugrađenih komponenti a da cijena bude toliko bliska cijeni serijske replike. Ovakvo nešto nećete naći niti u jednoj drugoj airsoft trgovini, većoj ili manjoj od naše. A slobodno im i spomenete ovu repliku, nek pokušaju napraviti nešto slično. Ako mogu.

SKU: TGM-SUP-G42-B Kategorije: , , Oznaka:

Izrazite svoje mišljenje!

Vaše mišljenje nam je važno.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

What others are saying

Još nema komentara.

×

Continue as a Guest

Don't have an account? Sign Up

Upit za proizvod