Titan airsoft

Titan Li-Ion airsoft baterije

U ponudu smo dobili Titan Li-Ion airsoft baterije za AEG replike. Radi se o baterijama koje nude nekoliko bitnih prednosti u odnosu na do sad poznate tipove baterija.

Ponajprije, Titan Li-Ion airsoft baterije ne gube napunjenost, čak i godinama, što je velika razlika u odnosu na LiPO baterije koje svoju napunjenost počnu gubiti u trenutku skidanja s punjača. Kao primjer, Titan navodi vlastitu bateriju koja je napunjena do punog kapaciteta da bi, 6 godina kasnije, još uvijek bila na 88% napunjenosti.

Svima je sigurno poznata pojava bubrenja LiPO baterija, što ih čini vrlo opasnima za korištenje (može doći do zapaljenja ili eksplozije baterije). Li-Ion baterije na bubre i slučajevi zapaljenja ili eksplozije su iznimno rijetki.

Titan Li-Ion airsoft baterije podržavaju velik broj cklusa punjenja, uz minimalno smanjenje kapaciteta. Proizvođač navodi da i nakon 300 punjenja, baterija još uvijek zadržava 80% prvotnog kapaciteta. Ovo je također velika prednost u odnosu čak i na najkvalitetnije LiPO baterije.

Sljedeća prednost je što Li-Ion baterije nemaju memorijski efekt, pa je sasvim svejedno do koje mjere ih praznite odnosno u kojem stanju su kad ih krenete puniti. Također, potpuno je svejedno punite li ih do kraja ili samo djelomično.

Posebno preporučujemo Titan HPA bateriju za FCU HPA sustava. Naime, nije rijetkost da Polarstar FCU isprazni LiPO do neupotrebljivosti. Kod Titan Li-Ion baterije nema ove opasnosti, zbog posebne zaštite koja ne dopušta potpuno pražnjenje baterije.

Titan Li-Ion baterije dolazi u nekoliko izvedbi, od kojih svaka ima impresivan kapacitet od 2600mAh, pa sve do ogromnih 7000mAh ! Ovaj kapacitet osigurat će da bateriju ne morate puniti mjesecima, što svakako može koristiti zaboravnim igračima.

Titan Li-Ion baterije dolaze u nekoliko oblika, čime su prilagođene različitim tipovima replika. Stick, nunchuck, brick ili HPA zadovoljit će veliku većinu korisnika.

Pored baterija, u ponudi imamo i Titan punjače za baterije koji, pored punjenja, na terenu mogu poslužiti i za očitanje napona baterije. Titan T-plug (Dean) konektori zaokružuju priču jer, u odnosu na Tamiya-mini, daju bitno manji otpor i eliminiraju usko grlo u radu vaše replike.

Cjelokupnu ponudu Titan proizvoda možete pogledati na LINKU.