specna arms

Specna Arms airsoft replike

U ponudu smo uveli Specna Arms airsoft replike. Ove su replike stekle priličan broj poklonika posljednjih godina. Prije svega, odlikuju se odličnim omjerom dobiveno/uloženo, gdje za prihvatljivu cijenu dobivate repliku s nizom dobro osmišljenih i u praksi provjerenih rješenja.

Specna Arms (SA) vas neće iznenaditi avangardnim i ultramodernim detaljima (sustavi kao M-lok te razni elektronički i mehanički sklopovi), već ove replike bivaju nadgradnja desetak i više godina u praksi provjerenih rješenja. Vanjština Specna Arms airsoft replika je metalna (osim kod Core modela) i vrlo uvjerljiva, bez klimanja i zveckanja. Iako u pravilu bez autentičnih oznaka, u novije vrijeme Specna Arms replike imaju RRA (Rock River Arms) licencirane oznake, za igrače koji drže i do takvih detalja.

Unutrašnjost Specna Arms airsoft replika, kako je već napisano, nije revolucionarna, ali je zato pouzdana i provjerena. Školjka kućišta (gearbox) podnijet će oprugu do M140, što je vrlo impresivno. Ostatak unutrašnjosti je sasvim standardan, ali svakako treba izdvojiti sustave brze izmjene opruge (Enter & Convert i ESA). Oba ova sustava omogućuju izmjenu opruge bez vađenja kućišta, čime se na serijskim M4/AR-15 modelima ni jedan drugi proizvođač ne može pohvaliti. Pohvalna je i hopup komora, koja je rotacijskog tipa.

SPECNA ARMS ENTER & CONVERT
Enter & Convert sustav brze izmjene opruge

Kako je već napisano, Specna Arms replike su vanjštinom i unutrašnjošću relativno konzervativne, ali zato provjerenih rješenja, uz tek blaga (gotovo ziheraška) poboljšanja. Ovaj pristup osigurava i kompatibilnost s ogromnim brojem upgrade dijelova na tržištu.

Specna Arms replike dolaze u četiri grupe. U prvu spadaju Core modeli, vrlo prihvatljive cijene, od kojih neki dolaze i s baterijom i punjačem. Najveća razlika u odnosu na skuplje modele je tijelo koje je iz polimera, što znatno pojeftinjuje proizvodnju. Ovi modeli također posjeduju sustav brze izmjene opruge, rotacijsku hopup komoru, kao i provjerenu i izdržljivu unutrašnjost.

Standardni SA modeli su full metal (metalno je sve što je i na pravom oružju metalno). Uglavnom ne dolaze s baterijom i punjačem. Neki dolaze s licenciranim Rock River Arms oznakama, dok drugi nemaju autentične oznake. Upravo zbog nepostojanja tih oznaka su znatno jeftiniji od licenciranih modela. Iznutra imaju već spomenutu izdržljivu unutrašnjost te sustav brze izmjene opruge.

GATE X-ASR MOSFET
GATE X-ASR MOSFET s Edge modela
Orion Gearbox
Orion gearbox na Edge modelima

Specna Arms Edge modeli predstavljaju nadgradnju standardnih full metal modela. Novost je Orion gearbox s nizom poboljšanja na gotovo svakoj od komponenata. Opremljeni su Gate MOSFET sklopom, koji osigurava bolji rad, štedi električne kontakte, motor i bateriju. Pored navedenog, ovaj sklop omogućuje i elementarnu dijagnostiku rada replike. Gate je specijalizirani proizvođač airsoft elektronike, koji se posljednjih godina popeo u sam vrh ponude, dok im je broj reklamacija nevjerojatno nizak. Zanimljiv detalj kod Edge modela je i motor, kojem se pristupa i kojeg se može zamijeniti bez ikakvog alata.

Najnovija grupa SA replika su snajperske puške na oprugu. Vanjštinom slijede najpoznatije modele vojnih snajperskih pušaka, s podesivim kundakom i šinama za montažu optičkih ciljnika i ostalih dodatala. Unutrašnjost je VSR-10 standarda, što im osigurava maksimalnu kompatibilnost i izbor upgrade dijelova na tržištu.